VOLUNTEERS

Algemene informatie

Van 16 juli t/m 6 augustus 2017 vindt UEFA Women’s Euro 2017 (WEURO 2017) in Nederland plaats. Verspreid over de speelsteden Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Tilburg en Utrecht zullen ruim 1500 Volunteers onderdeel uitmaken van organisatie. Kom jij het team versterken en meewerken bij de diverse stadions, vliegvelden, fanzones, hotels en WEURO 2017 werkplekken? Meld je aan als Volunteer en maak het EK van nóg dichterbij mee! 

Om Volunteer te worden tijdens WEURO 2017 is het goed om een aantal dingen te weten voordat je je aanmeldt. Lees de onderstaande informatie daarom goed door.

 Als Volunteer word je onderdeel van één van de Host City teams. Dit houdt in dat je je dus voor één speelstad kan aanmelden. Voor deze speelstad geef je je beschikbaarheid door. Aanvullend hierop kan je je aanmelden als Volunteer in Enschede tijdens de halve finale en finale. Klik hier voor het speelschema voor de wedstrijddata in de diverse speelsteden. Indien je niet gebonden bent aan één speelstad én je bent tussen 1 juli en 15 augustus flexibel inzetbaar, dan kan je je ook aanmelden als Volunteer voor WEURO 2017.

Als Volunteer vragen wij het volgende van je:

* Je bent minimaal op 3 wedstrijddagen van de betreffende speelstad beschikbaar;
* Je bent op 1 juli 2017 minimaal 18 jaar;
* Je beheerst in elk geval de Nederlandse óf de Engelse taal;
* Je tekent een vrijwilligersovereenkomst;
* Vrijwillig = niet vrijblijvend, als je je inschrijft rekenen we op je komst;
* Enthousiasme, inzet, gastvrijheid en passie voor dit waanzinnige evenement!

Let op: alleen Europese onderdanen (inclusief Zwitsers, maar exclusief Kroaten) kunnen in Nederland zonder visum vrijwilligerswerkzaamheden kunnen verrichten. Alle mensen met andere nationaliteiten hebben een tewerkstellingsvergunning (TWV) of een verblijfsvergunning met de aantekening 'arbeid vrij toegestaan, TWV niet vereist' nodig om Volunteer te worden.

Zonder Volunteers geen WEURO 2017. Daarom doen wij er alles aan om zo goed mogelijk voor alle Volunteers te zorgen. Als Volunteer kan je het volgende van ons verwachten:

* Een professioneel kledingpakket van Adidas. Dit pakket wordt voorafgaand aan WEURO 2017 uitgedeeld;
* Goed eten en drinken;
* Een gezellig Volunteershome;
* Een eindfeest met alle Volunteers;
* Goede informatievoorziening, onder andere via een nieuwsbrief, website en social media;
* Informatiebijeenkomsten en trainingen voorafgaand aan WEURO 2017;
* Een certificaat of LinkedIn recommendation na afloop van WEURO 2017;
* Een unieke ervaring om een groot internationaal event écht van dichtbij mee te maken!

Let op; Reis- en verblijfkosten worden niet vergoed. Uiteraard denken we graag met je mee over geschikte en betaalbare overnachtingen.

Let op: 1 maart 2017 starten we met selecteren en plannen. Alle aanmeldingen die na deze datum binnen komen worden op de reservelijst geplaatst.

Domeinen en functies

Voor WEURO 2017 zijn we op zoek naar Volunteers voor vele verschillende functies. Deze functies hebben we ondergebracht in een tiental domeinen. Een nadere omschrijving per domein vind je hieronder. Tijdens je sollicitatie kan je aangeven welke domeinen je voorkeur hebben.

Ticketing & Accreditaties
Meer dan 250.000 wedstrijdkaarten worden beschikbaar gesteld voor WEURO 2017. De bezoekers ontvangen deze kaarten via de post, mail of op de locatie van de wedstrijd. Ticketing Volunteers zorgen ervoor dat de bezoekers de tickets succesvol ontvangen en zijn het eerste aanspreekpunt voor kaarthouders in alle speelsteden. Als Volunteer Accreditaties ben je het eerste aanspreekpunt richting de werknemers van WEURO 2017 met een accreditatie. De werknemers worden verwelkomd en ontvangen van de Volunteer een gepersonaliseerd toegangsbewijs.

Fanzones
Het Fanzone project bestaat uit het meewerken aan het gehele management van de officiële Fanzones. Voorbeelden van werkzaamheden zijn: fans en bezoekers verwelkomen, informeren en activiteiten begeleiden binnen de Fanzones.

Technical Services & ICT
Het domein Technical Services is verantwoordelijk voor de planning, de voorzieningen, de implementatie van alle services en verzorgt het tijdelijke wegennet om te voldoen aan alle eisen van een groot sportevenement. Informatie en Communicatie Technologie (ICT) voor de WEURO 2017 verzorgt alle communicatie en bijbehorende service. Ook ben je verantwoordelijk voor de hardware, de applicaties en voor het concept, het opstarten en uitvoeren van het management binnen de ICT omgeving. Er zullen namelijk elke dag journalisten en fotografen verslag WEURO 2017 verslag houden via de TV, het internet, de radio, e-mail en via de telefoon.

TV/Media
Het TV team is verantwoordelijk voor het uitzenden van elke wedstrijd over de hele wereld. De rol van de servicedesk bestaat uit het voorzien van informatie over technische kwesties, de productie, de algemene informatie over het toernooi en tot slot toeristeninformatie. Deze toeristen-informatie is bedoeld voor externe partners die het toernooi ook zullen uitzenden. De rol van het team is om goede TV beelden, commentaar en interview faciliteiten in het stadion te leveren voor de UEFA uitzendpartners in elke speelstad.

Het Media Service team faciliteert over informatie en toegang tot booking service naar de internationale media om de WEURO 2017 te dekken. Elke speelstad heeft een eigen mediacentrum, mediatribune, persconferentiezaal, mixed zone met journalisten, fotografen en alle mensen die nodig zijn voor de productie van een uitzending. Media Volunteers zijn het eerste aanspreekpunt en zijn nodig voor een soepel verloop van het toernooi. Dit kunnen werkzaamheden zijn met betrekking tot de distributie van media toegangspasjes, maar ook het verzekeren van een efficiënt management rondom media-activiteiten voor en na de wedstrijden.

Bezoekers Service
Toeschouwers binnen en buiten Nederland bezoeken gedurende het toernooi de zeven stadions in Nederland. De Volunteers zijn bij elk stadion het aanspreekpunt voor bezoekers en fans en tot op zekere hoogte het WEURO 2017 welkomstcomité voor alle kaarthouders. Het informeren en hulp bieden aan bezoekers rondom de locatie van het stadion behoren tot de werkzaamheden.

Volunteersmanagement
Alle Volunteers gerelateerde activiteiten worden gepland en geïmplementeerd door het Volunteer Management. Volunteers binnen dit domein zorgen ervoor dat alle Volunteers van WEURO 2017 hun werkzaamheden probleemloos kunnen uitvoeren. Zij zullen ook te maken hebben met training, werkverdeling, het Volunteers-centrum, de catering en de Volunteerscultuur.

Marketing & Commercial Operations 
WEURO 2017 wordt ondersteund door een groot aantal nationale en internationale sponsoren. In ruil voor hun contributie aan het toernooi, hebben deze partners specifieke marketingrechten. Het team Marketing Operations heeft als missie om deze rechten te beschermen in alle stadions. Volunteers bieden hulp aan het team Marketing Operations doormiddel van het monitoren van advertentievrije zones en het assisteren van sponsoractivatieprogramma’s, inclusief het Jeugdprogramma en promotieactiviteiten rondom het stadion.

VIP, Hospitality & Ceremonies
Als Volunteer bij de VIP ben je verantwoordelijk voor het gehele gastenmanagement. Daarbij hoort het verwelkomen van nationale en internationale gasten op de vliegvelden, in de hotels en stadions en ervoor zorgen dat deze gasten een prettig verblijf hebben gedurende het toernooi. Gasten ontvangen van de Volunteers alle informatie over het toernooi, de speelsteden. Volunteers binnen het gastenmanagement zijn werkzaam bij de vliegvelden, hotels en stadions waar nationale en internationale gasten binnen de sportwereld en politiek verwelkomd worden. Volunteers zijn het centrale aanspreekpunt en zullen voor een prettig verblijf en ervaring zorgen van deze gasten. Dit wordt gerealiseerd door het aanbieden van informatie over het toernooi, de speelsteden en het vervullen en beantwoorden van vragen.

 Hospitality ontwikkelt, implementeert en levert alle gastvrijheid programma’s. Ook is dit team verantwoordelijk voor het leveren van de gewenste kwaliteit met betrekking tot gastvrijheid en catering. Zodat de ervaring van het gehele verblijf voldoet aan de wensen van de gasten. Het ceremonie-project creëert en implementeert plechtigheden en amusementen programma’s in de stadions. Het doel is om een goede sfeer in de stadions te creëren die de fans altijd bij zullen blijven. Volunteers assisteren bij plechtigheden voor de wedstrijd voor fans in en buiten het stadion.

Wedstrijdorganisatie
De wedstrijdorganisatie ligt bij de kern van WEURO 2017 als afdeling Operations en heeft direct te maken met UEFA’s eerste prioriteit: sporten. Een succesvolle wedstrijdorganisatie heeft een geheel overzicht van het toernooi en reflecteert positief de kwaliteit van de voetbalwedstrijden. Volunteers assisteren de wedstrijddirecteur met de voorbereidingen en de werkzaamheden tijdens elke wedstrijd, inclusief de officiële trainingen. Zij helpen met het klaarzetten van kleedkamers, wedstrijdmateriaal en ruimtes en ook administratieve werkzaamheden en het bijwonen van afspraken behoort tot de taken.

Transport, Logistics & Team Services
Evenementen-transport is verantwoordelijk voor de planning en levering van transport service voor nationale teams, scheidsrechters, de dopingcontrole, match officials, gasten en de werknemers. Veel locaties in Nederland hebben hulp nodig van deze Volunteers gedurende het toernooi, bij de stadions, vliegvelden, stations, hotels en team base camps. Volunteers dienen als chauffeur tussen verschillende locaties, werken op kantoor als transportcoördinator of verwelkomen personeel op vliegvelden, hotels en stadions. Het doel is om een hoge kwaliteit van service te leveren aan klanten voor een uniek evenement in Europa.

 Logistics regelt de logistieke services in de WEURO 2017 stadions en LOC. Volunteers assisteren dagelijks teams met het uitdelen en sorteren van bijvoorbeeld uniformen, maar besturen ook pool auto’s om bestellingen te coördineren en  transporteren.

 Team Services is verantwoordelijk voor de geplaatste 16 teams binnen het toernooi. Alles moet vlekkeloos verlopen zodat de teams zich kunnen focussen op het belangrijkste: de wedstrijden. Team Service Volunteers fungeren als brug tussen de teams en de organisatie van het UEFA Women’s EURO 2017. 

Aanmelden

Aanmelden kan via onderstaande button.

Let op: 1 maart 2017 starten we met selecteren en plannen. Alle aanmeldingen die na deze datum binnen komen worden op de reservelijst geplaatst.

Contact

Heb je vragen of ben je op zoek naar meer informatie? Neem contact op met Team Volunteers! Mail Annemarie, Geertje, Danny, Aniek of Michael via volunteers@weuro2017.nl!

Team Volunteers

Koop kaarten