Nederland NED

Volgende wedstrijd


Team // Nederland

Als host van WEURO 2017 is Nederland automatisch geplaatst voor het Europees eindtoernooi. Dit wordt de derde keer dat zij aanwezig zijn op een EK. Bij de 1e deelname in 2009 behaalden de OranjeLeeuwinnen direct de halve finale, waarin ze met 2-1 verloren van Engeland. In 2013 in Zweden strandden ze in de groepsronde.   

Overall topscoorster: Manon Melis

Overall topscoorster van het Nederlands vrouwenelftal is Manon Melis. Sinds haar debuut in 2004 maakte ze 59 doelpunten. Op 29-jarige leeftijd zette zij een punt achter haar interlandloopbaan. Begin november 2016 kondigde Melis aan ook te stoppen met haar clubcarrière.

Meeste interlands: Annemieke Kiesel-Griffioen 

Recordinternational van Nederland is Annemieke Kiesel-Griffioen. In 2011 speelde zij haar 156e en tevens laatste interland tegen Noord-Korea. Haar eerste wedstrijd voor Nederland speelde ze al op 16-jarige leeftijd in en tegen Frankrijk.

Nederland

Voor meer informatie over het Nederlandse team klik hier .

De coach: Sarina Wiegman

Sarina Wiegman is per januari 2017 definitief aangesteld als bondscoach van de OranjeLeeuwinnen. Sinds augustus 2014 was ze assistent trainster bij het Nederlandse elftal als assistent van Roger Reijners en later Arjan van der Laan. Van 1 augustus tot 1 oktober 2015 was Wiegman al eerder ad-interim bondscoach.