Duitsland DUI

Volgende wedstrijd


Team // Duitsland

Die Frauen-Nationalmannschaft van Duitsland wist zich als eerste te plaatsen in de kwalificatie voor UEFA Women’s EURO 2017. Deze zomer zal Duitsland voor de 10e keer deelnemen aan het EK. Vanaf de eerste deelname in 1989 is Duitsland met uitzondering van het toernooi in 1993 iedere editie gekroond tot Europees kampioen.

Overall topscoorster: Birgit Prinz

Met 128 doelpunten maakte Birgit Prinz de meeste doelpunten voor de Duitse ploeg. Mede door deze prestatie is ze acht keer op rij (2001 t/m 2008) verkozen tot Duits voetbalster van het jaar.

Meeste interlands: Birgit Prinz

Naast overall topscoorster heeft Birgit Prinz met een aantal van 214 ook de meeste interlands voor Duitsland achter haar naam. Haar laatste wedstrijd speelde zij in 2011.

Duitsland

Voor meer informatie over het Duitse team klik hier .

De coach: Steffi Jones

Steffi Jones is een voormalig Duits international en momenteel bondscoach van de Duitse nationale vrouwenploeg. Ze speelde als verdediger 111 wedstrijden voor haar land van 1993 - 2007 en won drie keer het EK. Nadat ze stopte met voetbal werkte Jones als voetbaladministrator en was zo betrokken bij het UEFA Women's EURO 2011 in Duitsland.