Van Salzburg naar Enschede voor de finale

11.08.2017

Maritt Brussel en haar moeder Fiona Brussel hadden er wel heel veel voor over om de uitverkochte finale van de OranjeLeeuwinnen tegen Denemarken bij te wonen. Maritt was samen met haar vader, moeder, drie broertjes en zusjes op vakantie in Salzburg, maar deed toch mee aan een van de winactie op Instagram.

Toen ze als winnaar uit de bus kwam, werd er niet lang getwijfeld: Er werden direct vliegtickets geboekt. De volgende dag zaten Maritt en haar moeder in het vliegtuig op weg naar Nederland, naar de uitverkochte finale in Enschede.

“We waren buiten onszelf dat we de kaarten hadden gewonnen,” vertelt moeder Fiona, die meedeed aan de actie. Het was voor haar duidelijk wie van de vier kinderen ze mee zou nemen naar de finale: “Maritt (11) is groot voetbalfan en speelt zelf bij JSV Nieuwegein – in het jongenselftal. Haar grote voorbeeld is Shanice van de Sanden.” 

Na een lange reis kon Maritt haar grote voorbeeld eindelijk in levende lijve op het veld in actie zien. “Het was een hele spannende wedstrijd en het dak ging eraf met als hoogtepunt dat Miedema op aangeven van Shanice de 1-1 binnenschoot.”

Voor Maritt en haar moeder was de trip helemaal geslaagd toen de OranjeLeeuwinnen zich na 94 minuten Europees Kampioen kroonden. “We vonden het fantastisch om dit mee te maken. We zijn aan het nagenieten van de mooie ervaring en gaan nu verder genieten van onze vakantie.”