LET’S CELEBRATE!

10.08.2017

Voor het eerst in de geschiedenis was Nederland gastland van het vrouwentoernooi, dat ook nog eens het grootste EK voor vrouwen ooit is geweest. 31 wedstrijden, 16 teams, 7 speelsteden, meer dan 240.000 bezoekers maakten van UEFA Women’s EURO 2017 een zeer geslaagd toernooi. 

Vanaf de openingswedstrijd in Utrecht tot aan de finale in Enschede mochten wij genieten van sfeervolle stadions, fanzones en fanwalks en vooral van jullie; de fans!  Graag feliciteer ik de OranjeLeeuwinnen met de Europese titel, Lieke Martens als speelster van het toernooi en Jodie Taylor (ENG) als topscorer.


Records
Records zijn er om verbroken te worden en dat is gebeurd. Niet eerder telde een Europees Kampioenschap voetbal voor vrouwen zoveel televisiekijkers. Niet alleen in Nederland, met een hoogtepunt van 5.476.000 tijdens de finale,  keken miljoenen mensen, maar over de gehele wereld is dit EK een kijkcijfer hit gebleken. Wereldwijd keken er meer dan 165 miljoen mensen naar het EK. 

Alle fanzones in de zeven speelsteden hebben vele fans mogen verwelkomen. Grote groepen supporters verzamelden zich voorafgaande aan de wedstrijden en liepen in de sfeervolle fanwalks gezamenlijk naar de stadions. Tijdens de finale dag in Enschede telde de fanwalk maar liefst 10.000 deelnemers. Beelden die de hele wereld over zijn gegaan.


Dankwoord

Via deze weg wil ik iedereen die bij UEFA Women’s EURO 2017 betrokken is geweest feliciteren en bedanken. Een extra dankwoord voor de ruim 1.500 vrijwilligers. Zonder hun ongekende enthousiasme en inzet hadden wij het EK niet kunnen organiseren.

Bert van Oostveen – Toernooidirecteur UEFA Women’s EURO 2017