Utrecht

Speelsteden // Utrecht

Utrecht kijkt terug op geslaagd EK!

Utrecht kijkt terug op een geweldige EK-periode! De stad kleurde oranje en de Fanzone op de Neude was een feestelijk succes. Op 16 juli, de dag van de openingswedstrijd, liepen Oranjefans in een Oranje parade naar  stadion Galgenwaard. Vanwege het succes van de OranjeLeeuwinnen blijft de pop up store op Utrecht Centraal Station nog even geopend.

In Utrecht werden vier groepswedstrijden gespeeld:

zondag 16 juli: Nederland - Noorwegen (groep A) 1-0
woensdag 19 juli: Engeland - Schotland (groep D) 6-0
zaterdag 22 juli: Frankrijk - Oostenrijk (groep C) 1-1
dinsdag 25 juli: Rusland - Duitsland (groep B) 0-2

Kom je nog een keer terug in Utrecht?
Utrecht is het bruisende en kloppende hart van Nederland. De stad is gebouwd rondom de Domtoren, die je geen seconde uit het oog kan verliezen. Verdwalen in de sfeervolle, autovrije binnenstad is daardoor onmogelijk. Utrecht heeft schitterende grachten met bijzondere werfkelders vol cafés en terrassen aan het water. Naast de Domtoren telt Utrecht nog honderden andere monumenten, die bijdragen aan een bijzondere atmosfeer in de eeuwenoude universiteitsstad. Meer weten? http://www.bezoek-utrecht.nl/


Stadion Galgenwaard

Stadion Galgenwaard in Utrecht is sinds 1970 de thuishaven van betaald voetbalclub FC Utrecht. Het stadion, dat aan het begin van de eeuw een grote renovatie heeft ondergaan, heeft een capaciteit van 23.750 toeschouwers. 

Adres: Herculesplein 241, 3584 AA Utrecht. Website: http://fcutrecht.nl/club/stadion