Enschede

Speelsteden // Enschede

Speelstad van het Oosten

Met 160.000 inwoners is Enschede de grootste stad van Overijssel en Oost-Nederland. Niet alleen Nederlanders, maar ook onze oosterburen weten Enschede steeds vaker te vinden. En dat is maar goed ook! Er is het hele jaar namelijk ontzettend veel te doen. Per jaar worden er meer dan 60 muziek-, kunst-, winkel-,  en sportevenementen georganiseerd in en rondom de stad. Ook grote Nederlandse evenementen hebben in het verleden hun weg naar Enschede gevonden, zoals The Passion (2015) en Serious Request (2012).

De binnenstad van Enschede is dit jaar genomineerd voor Beste binnenstad van 2017-2019. Enschede heeft een enorm gevarieerd aanbod van cafés, restaurants en winkels. Niet alleen grote ketens als Primark, Mango, Zara, Søstrene Grene, Snipes en Superdry zijn hier gevestigd, maar ook lokale ondernemers hebben prachtige zaken die zeker een bezoek waard zijn!

Ook op cultureel gebied kom je niks te kort: er zijn diverse theaters, bioscopen, (pop)podia, musea en galeries om je zintuigen te prikkelen.

WEURO in Enschede
In Enschede vindt de halve finale en de finale van het EK-vrouwenvoetbal plaats. De halve finale wordt op 3 augustus gespeeld en de finale op zondag 6 augustus. Beide wedstrijden worden gespeeld in het FC Twente Stadion. Een overzicht van alle wedstrijden vind je in het wedstrijdschema
Praktische informatie vind je hier.

Fanzone
Tijdens het toernooi is Eetcafé CP op de Oude Markt het WEURO fancafé. Hier kun je alle wedstrijden op de voet volgen. Op beide wedstrijddagen is er vanaf 12:00 een feestelijke fanzone op het Wilminkplein en het Stationsplein. Hier kun je o.a. aan allerlei leuke voetbalactiviteiten meedoen en kijken naar gave demonstraties. Daarnaast kun je onder het genot van een drankje genieten van het muziekprogramma. Voor kinderen is er ook van alles te doen. Naast lekker spelen en voetballen, kun je bijvoorbeeld spandoeken maken, t-shirts pimpen en natuurlijk dansen met Kicky!

Meer weten over Enschede en de WEURO in Enschede? Ga dan naar www.uitinenschede.nl en https://www.uitinenschede.nl/weuro-2017/.

Tickets
Het programma in Enschede ziet er als volgt uit:

  • 3 augustus: 20:45 uur halve finale Nederland – Engeland.

    Fanwalk 3 augustus

    Om 17.45 uur vertrekt de Oranjeparade vanaf de Fanzone, waarna we in een grote optocht richting stadion lopen onder begeleiding van muziek. Let op, deze route is 4,5 kilometer en is daarmee langer dan bij andere speelsteden. Onderweg zijn er toiletten aanwezig.

  • 6 augustus: FINALE.

LET OP: Reguliere kaarten voor de halve finale én finale zijn NIET meer beschikbaar.  Bekijk via de hospitality flyer welke mogelijkheden er zijn voor WEURO2017 corporate hospitality in het FC Twente stadion.