Enschede

Speelsteden // Enschede

Speelstad van het Oosten

Met 160.000 inwoners is Enschede de grootste stad van Overijssel en Oost-Nederland. Niet alleen Nederlanders, maar ook onze oosterburen weten Enschede steeds vaker te vinden. En dat is maar goed ook! Er is het hele jaar namelijk ontzettend veel te doen. Per jaar worden er meer dan 60 muziek-, kunst-, winkel-,  en sportevenementen georganiseerd in en rondom de stad. Ook grote Nederlandse evenementen hebben in het verleden hun weg naar Enschede gevonden, zoals The Passion (2015) en Serious Request (2012).

De binnenstad van Enschede is dit jaar genomineerd voor Beste binnenstad van 2017-2019. Enschede heeft een enorm gevarieerd aanbod van cafés, restaurants en winkels. Niet alleen grote ketens als Primark, Mango, Zara, Søstrene Grene, Snipes en Superdry zijn hier gevestigd, maar ook lokale ondernemers hebben prachtige zaken die zeker een bezoek waard zijn!

Ook op cultureel gebied kom je niks te kort: er zijn diverse theaters, bioscopen, (pop)podia, musea en galeries om je zintuigen te prikkelen.

WEURO in Enschede
In Enschede vonden de halve finale en de finale van het EK-vrouwenvoetbal plaats.  Beide wedstrijden worden gespeeld in het FC Twente Stadion.

Meer weten over Enschede? Ga dan naar www.uitinenschede.nl en https://www.uitinenschede.nl/weuro-2017/.

Tickets
Het programma in Enschede ziet er als volgt uit:

  • 3 augustus: 20:45 uur halve finale Nederland – Engeland: 3-0
  • 6 augustus: FINALE: Nederland - Denemarken: 4-2